sportove.net

Отборът на СУ „Христо Ботев“ от Враца е най-добрият по футбол в България

СУ „Христо Ботев“ от гр. Враца е големият победител в „Купата на Coca-Cola”. 

Момчетата от отбора заслужено извоюваха победата, като на финала надвиха с дузпи и резултат от 4:3 отбора на 3 ОУ „Димитър Талев“ от Благоевград, който зае второ място. Трети станаха учениците от 109 ОУ “Христо Смирненски”, гр.


София. 

Шампионите бяха наградени от г-н Кристиан Димитров, Директор към дирекция „Спорт“ в Община Варна, който поздрави всички участници за спортния ентусиазъм и феърплей, който показаха на терена. 

Десетимата ученици, които вдигнаха най-желания трофей – „Купата на Coca-Cola“, след месец ще отпътуват за град Сочи в Русия, за да гледат на живо четвъртфинал от Световното първенство по футбол. 

Тази година, за първи път като част от първенството се проведе и онлайн турнирът по FIFA’18 „eCOPA Coca-Cola 2018“, в който се включиха над 500 души от цялата страна. Победителят в състезанието Иван Чуров се класира за един от най-важните турнири по FIFA’18 за сезона, като показа отличен резултат и влезе в Топ 32 в света. 

Общо над 16000 ученици от рекордните 361 училища се включиха във футболните надпревари, които се проведоха в 10 региона на страната – Благоевград, Бургас, Враца, Велико Търново, Варна, Кърджали, Пловдив, Стара Загора, София и Русе. 

За първи път тази година по регламент имаха право да участват и до 2 момичета в отбор, които демонстрираха завидни умения на зеления терен. Общият брой вкарани голове за четирите месеца, в които се проведе първенството, е над 1400. 

Повече информация можете да намерите на Фейсбук страницата на „Купата на Coca-Cola”: и на: . 
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.