sportove.net

Еди Хърн: Джошуа с Поветкин през септември, с Уайлдър през февруари

Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на световния шампион на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), заяви, че дългоочакваната обединителна среща с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) най-вероятно ще се проведе през февруари следващата година.

Първоначално настоящите шампиони в тежка категория трябваше да се изправят един срещу друг тази есен, но преговорите между двата лагера зациклиха, тъй като никой не се съгласи да отстъпи от своята позиция около мястото за провеждане на срещата.

Джошуа задължително иска двубоят да се проведе във Великобритания, докато Уайлдър настоява това да се случи в Америка.

Това забавяне в преговорите донесе със себе си и друг проблем, тъй като от Световната боксова асоциация (WBA) издадоха заповед, според която Джошуа трябва да направи задължителна защита срещу претендента Александър Поветкин (34-1, 24 KO).


“Искаме да се бием през септември, но Уайлдър няма да може да се бие по това време. В такъв случай може да се бием с Поветкин през септември, а през февруари да се изправим срещу Уайлдър. Искахме да организираме този двубой сега, защото имаше възможност да го направим на стадион “Уембли”, но това изглежда все по-малко вероятно”, заяви Хърн.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.