sportove.net

Един куп наказания за Рикиардо преди Гран При на Канада

Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Даниел Рикиардо изглежда ще отпадне от сметките за триумф в Гран При на Канада още преди началото на състезанието. Очаква се австралиецът да получи няколко наказания, свързани със загуба на позиции, а това ще го тласне много назад в колоната.

Причината за всичко е . Тогава 28-годишният състезател се пребори по изключителен начин въпреки солидна повреда в двигателя.


Поправката на задвижващия блок не бе лека и се наложи „биковете” да надхвърлят нормите за някои от резервните части.

„Определено той ще получи няколко наказания в Монреал”, призна главният инженер на Ред Бул Ейдриън Нюи. „Засега все още не знаем колко точно ще са на брой.”

При изминали едва 6 състезания от общо 21 Рикиардо вече използва двете си разрешени мотор-генераторни групи (MGU-K), обвързани със спирачките. Поставянето на трета означава автоматична санкция от 10 позиции, а това изглежда като неизбежна развръзка предвид факта, че втората MGU-K не подлежи на поправка

„Съмнявам, че се можем да я ремонтираме, като се има предвид, че тя се запали и изгоря. Много бих се изненадал, ако успеем да направим подобно нещо.”

Рикиардо и получил и санкция от 5 позиции заради поставянето на нова енергийна батерия. Така въпреки добрата си форма той не би бил в състояние да се бори за настигането на Себастиан Фетел (Ферари) и Люис Хамилтън (Мерцедес) в генералното класиране. Британецът води със 110 точки, Фетел е втори с 96, а Рикиардо допълва челната тройка със 72.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.