sportove.net

Тервел Пулев: Съперникът е неудобен, но аз съм по-добрият боксьор

Тервел Пулев проведе последна тренировка на българска земя преди да отпътува за мача си на 8 юни в Чикаго. Българинът ще премери сили с 33-годишния американец Армандо Анкона, който има 7 загуби в 17 срещи.

“Ще ми е трудно, защото той е по-тежък от мен, сваля колограми и няма да може да свали нужните колограми за моята категория. Въпреки това не отказахме мача, приехме го.


С обратен гард е, което е особеност, специфичност и вероятно ще ми е неудобно. Мисля, че съм по-добрият боксьор, че класата ми е на по-високо ниво. Аз съм здраво стъпил на земята. Знам, че докато не спечеля някоя титла, всичко е просто мачове”, каза по-малкият от братя Пулеви.

Съперникът на българина бе сменен едва седмица преди събитието. Първоначално родният боксьор трябваше да се изправи срещу Марио Агилар, но в последния момент организаторите от “Hitz Enterteinment” направиха промяна.

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 е с баланс от 10 поредни победи в професионалния бокс, 9 от които с нокаут.

btvnovinite.bg


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.