sportove.net

Раева: Ансамбълът ни е безапелационен, но не трябва сам да се бие

„Изключително тежко състезание. Не неочаквано, защото в спорта всичко се случва. Много тежко. Какво се видя? Видя се, че ансамбълът ни абсолютно няма конкуренция и ясно проличаха слабите места, върху които основно трябва да се работи до Световното първенство.


Отборът ни е безапелационен”, заяви президентът на българската федерация по художествена гимнастика.

„И преди казах – България и всички останали. Само, че не трябва да се биеш сам. Момичетата ни са млади, не трябва да им се сърдим, но вече и натрупиха опит. Просто трябва да се променят някои неща в подготовката и всичко ще е наред. Щастлива съм от този резултат и от всичко, което се случи”, добави още Раева пред БНТ и продължи:

„Необходимото, което трябваше да се случи до Световното вече се случи и сега нещата ще се променят в положителна посока. Изключителен напредък при девойките, голям скок във всичките ни гарнитури. Много полезно Европейско първенство. Не беше Европейското на анмасмъла, но когато човек губи трябва да знае какво печели. Те спечелиха нещо много важно, което ще осъзнаят на по-късен етап. Дойдоха като абсолютно фаворити, това е нещо, което го правят много големите спортисти – да влезеш като най-силния и да се бориш като такъв.  Тази година те осъзнават силата си. Нямаме много място за оправдания, че са млади, просто трябва да се учим.”
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.