Намери ни
To Top

Реал Мадрид покори европейския връх за 13-и път

Реал Мадрид вдигна покори Европа за 13-и път! „Белия балет“ се наложи във финала на Шампионска лига над Ливърпул с 3:1. На стадиона в Киев, в главно действащо лице се превърна вратарят на мърсисайдци, който буквално подари трофея на испанците, с две безумни прояви, довели до два гола на Реал.

Ливърпул имаше чудесна възможност да открие резултата, след по-малко от минута игра. Точно преди Мане да остане сам срещу вратаря, обаче Варан се намеси решително и изчисти.


Натискът на англичаните продължи и в 14-ата минута сериозно разбъркване в наказателното поле на Реал Мадрид предизвика напрежение, но в крайна сметка топката бе изчистена.

След четвърт час игра дойде и първата възможност за Реал. Роналдо получи отдясно, нахлу в наказателното поле и стреля, но малко над напречната греда.

В 23-ата минута удар на Фирмино бе блокиран, но топката попадна в наказателното поле у Арнолд. Последният стеля хубаво по диагонала, ала Навас улови.

В 29-ата минута всички, които обичат Ливърпул, трябваше да преживеят истински кошмар за Ливърпул. Мохамед Салах падна на земята, след което, със сълзи на очите, напусна терена. 180 секунди по-рано той бе съборен от Серхио Рамос, като при падането контузи рамото. След лекарска намеса се върна в игра, но в крайна сметка болката се оказа непосилна и той бе заменен от Адам Лалана.

В 35-ата минута Дани Карвахал последва съдбата на Слах и също напусна терена, облян в сълзи. На негово място в игра се появи Начо.

В 43-ата минута, след центриране отдясно, Роналдо стреля с глава от непосредствена близост, но Кариус изби. При добавката обаче Бензема прати топката в мрежата. Попадението бе отменено, тъй като при удара на португалеца, французинът се намираше в положение на засада

120 секунди по-късно Бензема центрира в наказателното поле към Начо, който засече от въздуха, но встрани от вратата.

В третата минута на добавеното време, далечен изстрел на Бензема мина до дясната греда.

Втората част започна с по-активна игра на Реал, които в 48-ата минута направиха невероятен пропуск. Лалана бе на път да сгреши фатално, след като сложи топката на крака на Иско, чийто изстрел обаче срещна напречната греда

В 51-ата минута все пак „Белия балет“ поведе, след като Лорис Кариос буквално закопава своя отбор! Вратарят на Ливърпул улови топката, но с ръка я хвърли върху левия крак на Бензема, откъдето тя се оплете в мрежата за 1:0.

Ливърпул реагира светкавично и 240 секунди по-късно резултатът бе изравнен. След центриране на Милнър от корнер, Ловрен с глава свали към Садио Мане, който от непосредствена близост не сгреши за 1:1.

След час игра вратарят на Ливърпул частично изкупи вината си за гола на Реал. Той прояви невероятен рефлекс след удар на Иско от близко, избивайки в корнер.

В 64-ата минута Реал възстанови аванса си. Само 180 секунди след като влезе в игра, Бейл отбеляза по феноменален начин. След центриране отляво на Марсело, Бейл засече със задна ножица, пращайки топката в горния десен ъгъл за 2:1.

В 70-ата минута Ливърпул по чудо не изравни. Чудесен удар от границата на наказателното поле на Мане обаче не попадна в мрежата, а срещна дясната греда.

4 минути по-късно Реал можеше да реши всичко, но фрапантен пропуск направи Роналдо. Останал сам срещу вратаря, португалецът не успя да намери очертанията на вратата. В ситуацията ключова намеса имаше Робъртсън, който с отчаян шпагат успя да докосне топката, колкото тя да излезе в корнер.

В 84-ата минута втора безумна грешка на Кариус сложи точка на спора. Далечен изстрел на Гарет Бейл бе насочен право във вратаря, който обаче незнайно как не успя да улови, а изпусна топката в мрежата за 3:1.

Ощр от категория Шампионска лига