Намери ни
To Top

Левски спечели в Стара Загора и финишира трети

Отборът на Левски постигна очаквана победа с 2:0 при визитата си на Верея Стара Загора в среща от последния кръг в Първа лига. С успеха „сините“ си гарантираха и на практика третото място в крайното класиране, като сега им предстои бараж за класиране в Лига Европа. И двете попадения на „Трейс Арена“ паднаха след почивката и бяха дело на бразилеца Паулиньо. Крилото на столичани откри резултата в 59-ата минута, а 12 по-късно оформи и крайното 2:0 в полза на своя тим.


В другия мач, игран по същото време, ЦСКА-София победи Берое с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата бе реализирано от Кирил Десподов в 66-ата минута. Малко преди края гостите от Стара Загора останаха с човек по-малко, след като капитанът на зелено-белите Мартин Райнов получи червен картон.

Така в класирането ЦСКА-София финишира на втора позиция с 81 точки, докато Левски е трети с 64. Берое пък остана на четвъртото място с 59 и така тимът, воден от Александър Томаш пропусна шанса да се бори за място в евротурнирите през лятото.

Това право се падна на Левски, който ще спори със състава на Чермо море, след като варненци спечелиха плейофите във втората осмица на първенството.

Ощр от категория Футбол