Намери ни
To Top

Черно море си извоюва 7-ото място в Първа лига в инфарктен реванш срещу Локо (Пд)

Черно море си извоюва 7-ото място в класирането на Първа лига и правото да играе бараж за турнира Лига Европа, след като в мача реванш срещу Локомотив (Пд) двата тима завършиха наравно 2:2. Редовните 90 минути приключиха при резултат 2:1 за „железничарите”, но заради успех на Черно море със същия резултат в първия мач, двубоят влезе в продължения, където Даниел Димов отбеляза втори гол за гостите.

Отборите си разделиха по едно полувреме, като в първите 45 минути на срещата „железничарите” бяха категорично по-добрият отбор на терена и поведоха с 2:0. След почивката обаче сякаш излезе коренно различен тим и Черно море върна гол чрез Марек Кузма, а мачът влезе в продължения.


Даниел Димов бе точен с глава в 103-ата минута, което бе достатъчно за гостите, осигурявайки си 7-ото място в крайното класиране на Първа професионална лига.

„Смърфовете” започнаха ударно двубоя и можеха да открият резултата в още в 4-ата минута, но Макенджиев се намеси добре при удар с глава на Банович.

Натискът на домакините продължи, а нов пропуск направи Михалевич в 11-ата. Тогава хърватинът бе изведен на стрелкова позиция от Езе, но стреля неточно и прати в аут.

Минута по-късно се реабилитира за пропуска си и откри головата си сметка в мача. Абдулахи надбяга Станчев на лявото крило и центрира в пеналта, където Михалевич засече с глава и прати в мрежата за 1:0.

Локомотив доминираш на терена, но след средата на първата част допусна отпускане и можеше да бъде наказан. В 29-ата Димов бе близо до изравняването след недобро излизане на Милина при корнер. Ударът му обаче нямаше достатъчна точност.

В 42-ата „моряците” загубиха елементарно в своята половина, това доведе до бърза атака отляво и двойно подаване на Банович и Елитон, последният извади от аутлинията към непокрития на дузпата Михалевич, който за втори път наказа гостите.

„Моряците” взеха инициативата след почивката и принудиха домакините да се бранят в собственото поле.

В 68-ата, влезлият като резерва Марек Кузма, на няколко метра от голлинията, пробва силен удар, но играч на Локомотив застана на пътя на топката и спаси сигурен гол.

Минута след това гостите се върнаха в мача. Ндонгала пробва далечен удар, кълбото срещна страничната греда и рикошира и от падналия на земята Милина. Марек Кузма бе добре пласиран и бързо добута топката в мрежата за 2:1.

В последните минути и двата тима търсеха попадението, което ще им осигури крайния успех, но така и не падна нов гол.

Във втората минута от добавеното време Ндонгала пое отлично наказателното поле на Локомотив, след което копна технично топката над хвърлилия се в краката му Малинов. Тук обаче се намеси Стивън Езе, който от самата голлиния изчисти.

В самия край на продължението домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на добра позиция. Симеон Райков прати топката в горния ляв ъгъл, но Макенджиев успя да боксира в гредата и топката излезе навън, след което мачът влезе в продължения.

В 103-ата минута от началото на мача Георги Божилов центрира от трудна позиция, Даниел Димов надскочи Велковски и с глава отбеляза втория гол за „моряците”.

Футболистите на Локомотив нямаха нужните сили да вкарат два гола и Черно море излезе краен победител с общ резултат 4:3.

Ощр от категория Футбол