sportove.net

Свитолина се класира на 1/4-финал в Рим

Елина Свитолина постигна обрат срещу Дария Касаткина и се класира на 1/4-финал на турнира в Рим след 0:6, 6:3, 6:2. Украинката изостана многов първия сет и отказа да се бори до края, но после заигра много по-силно и продължи напред.

Касаткина реализира първия брейк в двубоя и дръпна 2:0, след което затвърди. Световната №13 все по-лесно започваше да печели всяко разиграване и покачи на 4:0.


До края Свитолина не записа дори точка – 0:6.

Световната №4 поведе 2:0 във втория сет, но изпусна аванса си. В седмия гейм тя получи шанс отново да излезе напред в резултата, след като поведе 15-40 и проби за 4:3. Украинката демонстрира стабилен сервис в следващата част и остана само на гейм от това да изравни сетовете – 6-3.

Касаткина се изправи пред брейкбол в първото си подаване от третия сет, но подходи много внимателно и се отърва. Веднага след това рускинята проби за 2:1, но после в играта ѝ настъпи срив и взе само две точки в следващите два гейма – 2:3.

Свитолина използва момента и напълно обърна развоя с брейк в шестия гейм, който затвърди – 5:2. В осмия гейм Елина изпусна преднина от 15:40, но стигна до нова мачбол. В следващото разиграване Касаткина излезе на мрежата и тръгна да се връща назад към основната линия, като от такова положение ѝ се наложи да играе форхенд и сбърка – 6:2.

Междувременно, Симона Халеп продължи към 1/4-финалите без игра, след като Мадисън Кийс се отказа.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.