sportove.net

Преди експедицията: Боян Петров – за мечтите и силата на духа

Боян Петров остана на Шиша Пангма, при опит да го покори. Това трябваше да е поредното стъпало в мечтата му за покоряване на всички 14 осемхилядници в света. Кракът на българина успя да стъпи на 10 от световните гиганти, шест от тях – в Хималаите. Покори дори и опасния К2.


В емоционално интервю  преди да замине за тази експедиция Боян призна, че в планината границата между живота и смъртта е много тънка.

„Толкова пъти съм се докосвал до смъртта, че…”

„Горе на самия връх искаш просто да оцелееш, да се махнеш от там. Това е физическото място, на което като стъпиш има само небе над тебе”, каза Боян в интервюто си пред NOVA на 25.02.2018 година.

„Аз се страхувам от смъртта. Искам да разказвам на внуците какво съм правил, какво съм катерил и не искам да умирам по-рано отколкото ми е писано. Вече толкова пъти съм се докосвал до червената линия, че просто не знам дали следващото докосване няма да е финално”, бяха думите на Боян Петров.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.