Намери ни
To Top

Безкомпромисен Атлетико Мадрид вдигна трофея в Лига Европа

Атлетико Мадрид спечели тазгодишното издание на турнира Лига Европа. Във финала, игран на „Стад дe Люмиер“ в Лион, дюшекчиите се наложиха с категоричното 3:0 над Олимпик Марсилия и по този начин грабнаха трофея от надпреварата за четвърти път в своята история след 1962 (КНК), 2010 и 2012 година.

В герой за испанския тим се превърна звездата на тима Антоан Гризман, който реализира две от попаденията за успеха съответно в 21-ата и 49-ата минути. Френският национал, който най-вероятно ще напусне Атлетико през лятото, изигра страхотен мач и определено бе основната заплаха за защитата на Олимпик.


Веднъж се разписа и капитанът на дюшекчиите Габи (88‘).

Във финала мадридчани отново бяха без своя старши треньор Диего Симеоне, който изгледа срещата от трибуните поради наказание. Въпреки неговата липса на пейката обаче, играчите на Атлетико доминираха сериозно над своя съперник и напълно заслужено се поздравиха с победата.

Гризман откри резултата в 21-ата минута, възползвайки се от груба грешка на Замбо Анкиса. Младият халф на Олимпик получи подаване пред наказателното поле от Стив Манданда, но не успя да овладее добре топката и тя попадна в Габи, който бързо намери на чиста позиция Гризман. Останал очи в очи с Манданда, нападателят на мадридчани не сбърка за 1:0.

До края на първата част играчите на Руди Гарсия опитаха да изравнят, но без особен успех, тъй като рядко стигаха до добри възможности пред вратата на Ян Облак. От своя страна Атлетико разчиташе на отличната си игра в защита и бързите контраатаки. Малко след подновяването на играта за второто полувреме дюшекчиите нанесоха своя удар. Коке изведе отлично Гризман, който с много елегантен удар матира за втори път стража на Марсилия за 2:0.

Този гол до голяма степен уби интригата в двубоя, тъй като символичните домакини от Олимпик така и не успяха да намерят пролука в отличната защита на испанците. Вместо това до края Атлетико направи победата си още по-изразителна, след като две минути преди края капитанът Габи Фернандес оформи крайното 3:0 с първия си гол за сезона.

Ощр от категория Футбол