sportove.net

Жената до Боян: Ако е загинал, искам да остане в планината

Днес може би е последният ден, в който китайските спасители ще търсят Боян Петров. Надеждата е почти стопена, но те решиха да се възползват от хубавото време, което се очаква.

Надежда има и в жената до Боян Петров, която сподели, че хиляди хора са й писали, за да покажат подкрепата си. А китайските спасители също отказват да се предадат.


“Проверяват места, които не са проверявали на качване – странични места, където се предполага, че могат да намерят нещо”, казва Румяна Ненова.

Тя се моли за слънчево време днес. И в нея още гори лъч надежда. Не иска да мисли за края на акцията и какво ще се случи след това и се бори срещу умората и отчаянието, както я е учил Боян.

“Всички страшно много искат той да се върне. Това е някаква лавина от хора, които се молят денонощно за него”, споделя тя.

Не спира да си задава въпроса какво се е случило на джуджето, както наричат най-ниския осемхилядник – Шишапангма. Все пак признава, че може би вече е победена от планината.

“Ако е загинал, искам да остане в планината. Самият той това иска. Сигурно и планината това иска”, казва Румяна.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.