sportove.net

Президентът на Славия: Целта оправдава средствата

Президентът на Славия – Венцеслав Стефанов, отново похвали футболистите на “белите” за спечелената купа на България. Във финала миналата сряда Славия победи Левски с 4:2 след дузпи със само български играчи в своя състав. “Момчетата се раздадоха, давайки урок на всички специалисти. Има Господ.


Той бави, но не забравя. Във финала играхме без бекове. Харесва ми, когато Славия напада и играе атакуващо, но целта оправдава средствата с този млад отбор. Беше игра на нерви. Имах и съмнения преди финала, защото бях информиран за някои неща. Футболът у нас не започва с Левски и няма да свърши с Левски. Ние нямаше какво да губим срещу тях. Трябва да имаш уважение към противника и към този, който те е създал, а и те е бил за купата, където те хване. Възползвахме се от това, че Левски играе трудно срещу нас за купата. Благодаря на моя колега и приятел Младен (Михалев). Ще продължим по същия път с български футболисти”, коментира Стефанов на пресконференция.
Радостта на Славия след спечелването на Купа България 2018@@@@@@
Президентът на Славия говори за трансферната политика на клуба, както и за участието в Лига Европа. “Зависи от офертата и от желанието на самия футболист. Ясно е, че няма незаменими хора. Към Андреа Христов има интерес от няколко страни. До 10-15 дни трябва да се знае. Вече имаме набелязани нови футболисти. Треньорите ще преценят. Защитата беше слабото ни звено през сезона. Ако се налага привличане на опитен състезател, ще бъде в защита. В Лига Европа отново ще дадем шанс на млади играчи”, добави Венцеслав Стефанов.

В момента на стадион “Славия” тече ремонт на терена и “белите” се надяват през новия сезон повече да не играят на националния стадион “Васил Левски”. “До края на юли или началото на август теренът трябва да бъде готов. Първите мачове може би ще ги изиграем на националния стадион, защото трябва да решим проблема и с осветлението. Той е финансов. Всичко зависи от трансферите”, каза още президентът на Славия.
Радостта на Славия след спечелването на Купа България 2018@@@
Стефанов коментира и раздялата с кенийския защитник Абуд Омар. “Разбиваше атмосферата в клуба. Закъсня с 10 дни за подготовката, но му простихме, въпреки че някакви хора му мътеха главата. Заслужаваше да бъде уволнен дисциплинарно, но не искам да правя проблеми на никого. Добър футболист е, но е лош човек. Когато дойде от Гърция, не беше взимал пари от поне шест месеца”, завърши Стефанов.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.