sportove.net

Поредно признание за Цветан Соколов

Българският национал Цветан Соколов получи поредно признание за класата си.

Той беше избран в отбора на сезона в Шампионската лига по волейбол като най-добър диагонал.

Соколов завърши с най-много точки – 29 за тима си Кучине Лубе Чивитанова във финала на лигата срещу Зенит, но за жалост италианският му отбор загуби битката за титлата след 2:3 (27:29, 25:18, 25:23, 23:25, 15:17).

Изявите на българина обаче му донесоха номинация за идеалния тим на Финалната четворка в един от най-престижните турнири във волейбола.


За съжаление Соколов няма да може да помогне на националния отбор това лято по време на Лигата на нациите и световното първенство, на което страната ни е домакин. Диагоналът ще се подложи на операция, след като от известно време играе на инжекции за клубния си отбор.

Отбор на сезона в Шампионската лига по волейбол за мъже:

Максим Михайлов (Зенит) – най-полезен играч (МПВ), Александър Бутко (Зенит), Цветан Соколов (Кучине Лубе Чивитанова), Османи Хуанторена (Кучине Лубе Чивитанова), Вилфредо Леон (Зенит), Драган Станкович (Кучине Лубе Чивитанова), Марко Подрашчанин (Перуджа) и Женя Гребенников (Кучине Лубе Чивитанова) – либеро.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.