sportove.net

Юрген Клоп: Още не мога да мисля за финала в Киев

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде пресконференция преди последния мач от Висшата лига. Мърсисайдци се изправят днес от 17 часа срещу Брайтън в среща, в която се нуждаят от точка, за да си осигурят място в Шампионската лига и през следващия сезон. “Миналата година нещата бяха доста различни. Нуждаехме се от победата и помня как се чувствах.


Имахме много тестове, но мисля, че момчетата ги преминаха. Последните шест-седем седмици се борихме много, справихме се като отбор. Смятам, че заслужаваме мястото си, но ако Челси все пак ни изпревари, то тогава значи те са го заслужили. Сега трябва да направим последната крачка. Брайтън има своите цели, но ние сме готови. Място в Шампионската лига е нашата цел от първия ден на сезона. Щях да приема веднага, ако някой ми беше казал в началото, че в последния ще държим нещата в собствените си ръце. Беше възможно да сме постигнали тази цел и по-рано, но различни причини ни попречиха. Една от тях е участието в Европа, но все пак сме в добра ситуация. В този момент не мога да мисля за финала срещу Реал Мадрид (26 май). Сега трябва да се концентрирам върху Брайтън и да си осигурим място в турнира и догодина, а след това ще имаме две седмици да се готвим за двубоя в Киев. Ще ни помнят 500 години, ако спечелим срещу Реал”, завърши Клоп. В днешния мач той няма да разчита на Садио Мане заради контузия.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.