Намери ни
To Top

Левски докосва баража за Лига Европа след 2:2 в Разград

Лудогорец и Левски не успяха да се победят в дербито на кръга от Първа лига. Двата тима изиграха зрелищен мач, завършил 2:2. Домакините на два пъти повеждаха, но столичани и в двата случая успяха да изравнят.

Най-неприятната новина за Левски е свързана с Давид Яблонски.


Чехът получи жълт картон в началото на мача, който го вади от дербито с ЦСКА-София във вторник. Така на практика „сините“ остават без защита, след като наказан е и Холмар Ейолфсон, а Цветкович е контузен.

Двубоят започна вихрено за домакините, които можеха да поведат след 90 секунди игра. Вандерсон стреля, Белаид опита да изчисти, но вместо това насочи топката към собствената си врата. Все пак кълбото се отби в напречната греда.

В 4-ата минута Натанаел проби отляво и нахлу в наказателното поле, където бе спънат от Давид Яблонски. За нарушението главният арбитър отсъди дузпа. От бялата точка Клаудиу Кешеру бе безупречен за 1:0.

Постепенно футболистите на Левски се поокпитиха и изравниха играта. В 17-ата минута удар на Обертан от границата на наказателното поле мина встрани от вратата. В ситуацията обаче имаше рикошет от защитник на домакините и бе отсъден корнер, след чието изпълнение не се случи нищо интересно.

В 24-ата минута Кешеру прати топката за втори път в мрежата на Левски, след като Митрев изпусна по елемнтарен начин кълбото. Голът обаче бе отменен заради нарушение на нападателя срещу вратаря.

До края на полувремето Станислав Костов на два пъти опита да се разпише. В първия случай ударът му бе прекалено слаб и не затрудни вратаря, докато във втория топката премина до дясната греда.

Втората част започна с натиск на домакините, без обаче да се стигне до чисти голови положения. В 57-ата минута обаче Лудогорец пропусна страхотна възможност. Марселиньо намери с прекрасен диагонален пас Мисиджан, който от чиста позиция прати топката встрани от вратата.

Гостите отговориха с хубав удар на Прохазка до дясната греда. Марселиньо пък стреля извън наказателното поле, но Митрев плонжира и улови.

Последваха силни минути за гостите. Мощен изстрел на Васил Панайотов отиваше под гредата, но Броун успя да избие в корнер. Малко по-късно страхотен пропуск направи Кабрал, който стреля от непосредствена близост, но над напречната греда.

Логичното все пак се случи в 73-ата минута. Прекрасна комбинация между Ривалдиньо, Обертан и Прохазка бе завършена с голов удар отблизко на последния за 1:1.

В 84-ата минута Лудогорец отново поведе. След остро центриране отляво, Аймен Белаид от близко с глава засече в собствената си врата за 2:1.

Левски успя да отговори светкавично и 240 секудни по-късно равенството бе възстановено. Паулиньо направи чудесен рейд отдясно и върна към Кабрал. Последният с плътен удар прати топката от вътрешната страна на дясната греда за 2:2.

Ощр от категория Футбол