sportove.net

Валентин Братоев не успя на Драфта, остава в Бургас

Валентин Братоев ще продължи да играе в Нефтохимик и през следващия сезон. 30-годишният посрещач изкара няколко дни в Милано, където се проведоха тестванията за Драфта за Южна Корея. За съжаление на национала обаче той не попадна сред шестимата, които бяха одобрени и трансферирани в тимове от местното първенство. “Избрани бяха петима диагонали и един посрещач.


При това положение нямаше как да се стигне до договор. Ще продължа да нося екипа на Нефтохимик и през следващия сезон заедно с брат ми. А ако вече излезе някоя много солидна оферта за чужбина, може и да замина”, сподели за “Тема Спорт” от Италия Валентин Братоев. Той ще започне тренировки с екипа на националния тим, след като бе включен в разширения състав от селекционера Пламен Константинов.Неговият брат Георги също потвърди, че остава в Бургас и целта е атака на групите на Шампионската лига. Разпределителят се надява на добри резултати и с националния отбор и атака на финалите на Лигата на нациите. “Имаме големи шансове в този вид на шампионата. Започваме първия уикенд в Китай, в една група с по-леки мачове, въпреки че Аржентина миналата година ни победи два пъти. Съставът на Китай е под нашето ниво със сигурност. В този турнир ще бъдат и САЩ, но пък е много вероятно американците да бъдат с втория си тим, защото голяма част от техните състезатели ще играят финална четворка на Шампионската лига и след това ще имат голяма почивка. За нас това е голям плюс. Ако отборът ни стартира добре в първия турнир, имаме реален шанс да се класираме на финалите”, сподели Жоро Братоев.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.