sportove.net

Еди Хърн подписа договор за 1 милиард долара за тв права, мълчи за мача на Кубрат

Мениджърът на Антъни Джошуа и Дилиън Уайт, който би трябвало да е следващият съперник на Кубрат Пулев на професионалния ринг – Еди Хърн, подписа вчера умопомрачителен договор за 1 милиард долара за излъчване на боксови галавечери в САЩ и Великобритания. Неговата компания Matchroom Boxing и британската медийна компания Perform Group сключиха сделка за сътрудничество за 8 години. Според условията той трябва да организира 32 събития на сезон, по 16 за САЩ и Острова. Те ще бъдат предавани чрез месечен абонамент, а не по познатата схема с плащане за всяка една поотделно.


Това е пореден ход, който да направи Антъни Джошуа още по-популярен отвъд океана. Световният шампион на четири версии се гласи за бой с Дионтей Уайлдър, който притежава пояса на WBC, но все още няма споразумение. Същото важи и за боя на Уайт с Кубрат Пулев. Хърн продължава да не казва нищо по темата, въпреки че на 10 май трябваше да се проведе търг за служебно организиране на мача. Фактът, че не се коментира това, е основание да се смята, че британецът и Зауерланд са постигнали съгласие за битката, която би трябвало да се състои на 28 юли.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.