sportove.net

Седем клуба взеха купи по време на „синята“ суша

Помни ли някой кога за последно футболистите на Левски вдигнаха трофей над главата си?

Това се случи на 1 август 2009 година, когато сините победиха Литекс с 1:0 в двубой за Суперкупата на България. Преди това на 31 май 2009-а тимът си осигури 26-ата и последна засега титла.

От онзи период до сега у нас бяха разиграни общо 25 трофея – титли, купи и суперкупи. За този период Лески на няколко пъти бе изключително близо до приз.


Сините играха три финала – загубиха ги – два след дузпи – от Берое през 2013-а и Славия през 2018-а, а веднъж паднаха след продължения – с 1:2 от Черно море през 2015 година.

През 2013-а тимът от “Герена” бе близо и до титлата, но я изпусна в последния кръг. И докато сините оставаха все с празни ръце, за този период 7 клуба спечелиха по нещо.

Лудогорец е със 7 титли, 2 купи и 2 суперкупи. Литекс е с 2 титли и суперкупа. ЦСКА е с 2 купи и суперкупа, а такъв е активът и на Берое. Ботев и Черно море имат по купа и суперкупа, а онзи ден Славия също спечели елиминационния турнир.

Това е най-дългата суша на “Герена” без трофей в историята, откакто е завоювано първото отличие – титлата през 1933-та.

Почти 10 години без отличие – толкова продължава синята мъка, невиждано в историята на вековния клуб.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.