Намери ни
To Top

Хирурзи съветват Цецо Соколов да пропусне Световното

Диагоналът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов може да пропусне Лигата на нациите и Световното първенство в България това лято, ако се наложи да се подложи на операция, разкри селекционерът на тима Пламен Константинов.

Соколов е минал преглед при италиански специалист и ще премине втори след завръщането си в България, като има вариант да пропусне Лигата на нациите и да участва на Световното първенство, но може и да се наложи операция. Константинов коментира по-подробно неговата ситуация и тази на центъра Ники Николов.

„За Ники в общи линии е ясно – той трябва да направи една триседмична програма без волейбол.


Най-оптимистичният вариант е да се включи за втория турнир в София. При Соколов е по-деликатна ситуацията. Той мина преглед при един от най-добрите специалисти в Италия веднага след финалите. Сега вече ще трябва да се взима решение, негово и от медицинския щаб, как да се процедира. Вариантите са два – някои от турнирите да изиграе за Лигата, или въобще да не играе Лигата и ако това помогне, да се опита да изиграе Световното първенство. Или по препоръка на хирурзите да се оперира веднага и да пропусне всичко. Имаме добра комуникация с клубния му отбор. Опитват се хората, проявяват разбиране и за двата варианта. Въпросът е състоянието на Цецо. Проблемът е, че в момента той е в такова състояние, че само играе мачове на обезболяващи, без да може да товари и без да може да тренира. Това също не е оптимален вариант. Това е въпрос на усещане, как го чувства. При такива ситуации се получава много често, че при невъзможност да натоварва мускулатурата, той започва да прави атрофии и той вече е натрупал 7-8 сантиметра разлика с другия крак. Ако не може и да тренира, тогава става до някаква степен безсмислено. Разбирам, че всички искаме, предполагам, че и той иска да играе Световно първенство в България, но такива са обстоятелствата“, обясни Константинов, цитиран от БГНЕС.

„Хубавата новина е, че Боян се включи, Ники Учиков също го очакваме да се включи, към момента ще разчитаме и на тях. Това е една хубава възможност да имат повече простор за действие и в Световната лига. Добре, че ще се включат там, за да могат да имат повече мачове с националния отбор и вече да преценяваме кой ще се пребори. При всички положения и двамата могат да помогнат“, допълни той.

Ощр от категория Волейбол