Намери ни
To Top

Финалът решава съдбата на Алегри

Съдбата на треньора на Ювентус Масимилиано Алегри ще бъде решена до няколко дни. Днешният финал за Купата на Италия с Милан ще бъде от решаващо значение. Това призна генералният мениджър на торинския гранд Джузепе Марота в навечерието на днешния финал за Купата на Италия срещу Милан. Името на Макс Алегри упорито е свързано с мениджърския пост в Арсенал това лято, след като позицията на „Емирейтс“ ще бъде освободена от легендата Арсен Венгер.


„С Алегри имаме взаимоотношения, които са давали резултати и продължават да са такива. След като спечелим титлата, ще говорим за бъдещото. Уверен съм, че решението ни ще бъде задоволително и за двете страни“, смята Марота.

„Имахме удоволствието да спечелим купата в три поредни сезона и се надяваме да го сторим отново в сряда. Това ще бъде красив акт на привързаност за нашите тифози. Ще се изправим срещу много мотивиран тим на Милан, за който финалът е решителен. Ние обаче искаме да спечелим. Що се отнася до скудетото, математиката все още не ни позволява да празнуваме и ще го направим след като вземем необходимата ни точка“, смята Марота.

В същото време медиите в Италия разкриха, че ръководството на Ювентус вече е направило първата крачка към то убеди избрания за треньор номер 1 на Апенините специалист да остане начело на тима и през следващия сезон. Твърди се, че шампионите на Италия са уредили първия трансферен удар за лятото и това е нападателят на Челси Алваро Мората. Испанският национал изкара две години с „бианконерите“, преди да премине на „Стамфорд Бридж“, където се превърна в тотално разочарование. Информациите сочат, че шефовете на Ювентус вече са договорили с агентите на Мората неговото завръщане в Торино. „Бианконерите“ форсират сериозно трансферната си кампания и ще се опитат да отмъкнат от Рома талантливия италиански национален халф Лоренцо Пелегрини. В средата на терена за Ювентус се очаква и още една голяма промяна. Шампионите подготвят размяна на германския национал Сами Кедира за друг играч на Бундестима – Емре Джан от Ливърпул, като до края на месеца ще има яснота дали тази сделка е възможна.

Ощр от категория Футбол