Намери ни
To Top

Сити вдигна титлата, но Хъдърсфийлд леко вгорчи шампанското

Хъдърсфийлд успя да вгорчи леко шампанското на Манчестър Сити. На „Етихад“ съперниците не успяха да си отбележат гол, завършвайки 0:0.

Веднага след полседния съдийски сигнал, „Гражданите“ ще вдигнат шампионския трофей във Висшата лига. Титлата бе предсрочно спечелена и не зависеше от развоя на днешната среща.


Сити обаче пропуснаха още днес да подобрят рекорда за най-много спечелени точки в един сезон – 96, което щеше да е с една повече от предишния рекорд на Челси от сезон 2004/2005.

Манчестър Сити натисна своя съперник още с първия съдийски сигнал. Давид Силва се озова сам срещу вратаря, но на два пъти ударите му бяха отразени.

В 11-ата минута Притчард изведе Хадергйонай, но швейцарският национал Едерсон спаси без проблеми удара му.

Де Бройне стреля опасно, но до дясната греда.

В 20-ата минута Алекс Притчард отправи страховит удар, но Едерсон прояви страхотен рефлекс и спаси.

В края на полувремето Де Бройне и Жезус също пропуснаха да открият резултата.

През втората част Сити продължи с тоталната си доминация. Това обаче не доведе до чисти голови положения пред вратата на гостите. Веднъж, след разбъркване в наказателното поле, защитник на гостите изчисти пред голлинията. В края на редовните 90 минути пък далечен удар на Стоунс мина до лявата греда.

Хъдърсфийлд съвсем можеше да вгорчи празника на домакините в първата минута на продължението. Скот Малоун се озова на отлична позиция в наказателното поле, но стреля право във вратаря.

180 секунди по-късно Отаменди получи в наказателното поле, но ударът му премина до лявата греда.

Ощр от категория Футбол