sportove.net

Тайбе Юсеин: Титлата е най-големият подарък за рождения ми ден

Титлата е най-големият ми подарък за рождения ден. Това заяви Тайбе Юсеин малко след спечелването на златния медал на европейското първенство по борба в Каспийск (Русия).

„През 2017-а останах на една секунда от триумфа. Завърших със сребро на първенството в Нови Сад.


Имах цяла година да преосмисля всичко, да видя грешките си. И се радвам, че се върнах в най-добрата си форма именно на рождения ми ден.

Да, мачът с Тражукова беше дълъг, прекъсван поради ред причини. Но аз останах изцяло фокусирана върху спечелването на срещата”, допълни шампионката.

Юсеин се наложи с 11:8 над рускинята Тражукова в категория до 62 кг, а двубоят бе прекъсван на няколко пъти – заради кръвотечение от ухото на рускинята, заради проблеми с електронното табло за времето, както и след оспорвания на съдийски отсъждания.

Златото е първо при жените в карирата на Юсеин, която вече има общо 8 медала.

При 57-килограмовите Биляна Дудова защити титлата си от 2017-а, като на финала не даде шанс на опитната Ирина Ологонова европейска шампионка и сребърна медалистка от световно първенство – 6:0.

“Русия излезе на финалите като абсолютен доминант с 3 представителки в спор за титлите, но големият победител бе България с две шампионки”, пише в резюмето за решителните схватки в петъчния ден официалният сайт на Международната федерация UWW.

В класирането по нации при жените България заема пето място с 92 т. Лидер е Русия със 173 т., следван от отборите на Беларус (140 т.) и Турция (117).
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.