Намери ни
To Top

Григор Димитров стартира срещу Милош Раонич или квалификант в Мадрид

Григор Димитров ще стартира срещу Милош Раонич или квалификант във втория кръг на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Мадрид на червено. Българинът е поставен под №3 в основната схема и почива в първия кръг на надпреварата.

Димитров се намира в третата четвърт, заедно с Давид Гофен и Новак Джокович, като един от двамата би могъл да бъде негов противник на четвъртфинал. Близо до Григор е и французинът Лука Пуй, а евентуалният опонент в полуфиналната фаза е вторият поставен Александър Зверев.


Още в първи кръг зрителите ще станат свидетели на интересен сблъсък между Джокович и Кей Нишикори.

В най-горната четвърт на схемата Рафаел Надал започва с Гаел Монфис или квалификант. Възможно е повторение на миналогодишния мач за титлата с Доминик Тийм още на четвъртфинал. В тази секция любопитен ще бъде и двубоя между Пабло Кареньо Буста и Борна Чорич от първи кръг.

Водач във втората четвърт е Хуан Мартин Дел Потро, който не е играл от турнира в Маями насам. Аржентинецът също почива в първи кръг, а във втори очаква победителя от двойката Жулиен Бенето – Дамир Джумхур. Най-близо до Дел Потро от поставените са Томаш Бердих, Кевин Андерсън и Роберто Баутиста Агут. Бердих обаче има тежка задача срещу Ришар Гаске още в първи кръг.

Най-долу в схемата се намира Александър Зверев, а ако всичко върви според поставянето, на четвъртфинал го чака среща с Джон Иснър – повторение на финала в Маями по-рано през сезона. Още във втори кръг обаче германецът може да се изправи срещу намиращия се в супер форма Стефанос Циципас.

Ощр от категория Тенис