Намери ни
To Top

Левски с епичен обрат в „Мача за Гунди“ – 2:0, 3:2

Отборът на Левски постигна драматична победа с 3:2 при домакинството си на Ботев Пловдив в среща от 33-ия кръг на Първа лига. Въпреки че на полувремето „сините“ изоставаха с 0:2, през втората част играчите на Делио Роси стигнаха до пълен обрат, с който зарадваха своите фенове в деня, в който се отбелязва 75-годишнина от раждането на легендата на клуба Георги Аспарухов-Гунди.

Жоао Пауло откри резултата на „Герена“ в 31-ата минута, след като бе изведен по отличен начин на чиста позиция от Лазар Марин. Две минути по-късно „канарчетата“ нанесоха втори удар, след като Стивън Петков засече центриране Филипе Бризола за 2:0 в полза на Ботев, като първата част завърши при този резултат.


След почивката обаче домакините показаха характер и успяха напълно да обърнат развоя в своя полза. Първо Паулиньо намали изоставането на своя тим с гол в 70-ата минута, а 15 минути по-късно резервата Ривалдиньо изравни от дузпа.

Буквално в последната минута от редовното време „сините“ стигнаха до пълния обрат, а в герой се превърна Паулиньо, който реализира втория си гол в мача за крайното 3:2 в полза на Левски.

Победата, която бе трета поред в първенството за столичани ги затвърди на третата позиция в класирането с актив от 59 точки. Ботев остава пети с 49.

Ощр от категория Футбол