Намери ни
To Top

Локо (Пд) приземи Славия преди финала

Локомотив (Пловдив) взе комфортен аванс в първия полуфинален плейоф за разпределение на местата от 7-мо до 10-о. На „Лаута“ „смърфовете“ се наложиха с 3:1 над Славия. „Белите“ очевидно играха с мисъл за финала за Купата на България срещу Левски на 9 май и това логично доведе до неприятното поражение. Реваншът е на 13 май на „Васил Левски“.


Двубоят започна ударно за Славия. Столичани поведоха след по-малко от 120 секунди игра. Цветанов центрира към далечната греда, където след грешка на вратаря, Йомов прати топката в мрежата за 0:1.

„Железничарите“ не се стъписаха след ранно получения гол и в 17-ата минута равенството бе възстановено. Умарбаев центрира в наказателното поле, Шоколаров се намеси крайно неубедително, изпускайки Димо Бакалов. Последният, останал сам срещу вратаря не сгреши за 1:1.

В началото на втората част Бакалов засече с глава центриране на Велковски, но топката мина покрай гредата.

Секунди по-късно удар на Узунов от дистанция също профуча до страничния стълб.

В 56-ата минута Локомотив стигна до пълен обрат. Той бе донесен с прекрасен гол на Анте Аралица, който завъртя топката по диагонала от границата на наказателното поле.

В 67-ата минута пловдивчани стигнаха и до трето попадение. Марчев прати топката в мрежата с глава, след като Велковски центрира от ъглов удар.

В 77-ата минута Бакалов можеше да довърши „белите“. Той излезе на добра позиция, но стреля встрани от вратата.

Ощр от категория Футбол