Намери ни
To Top

Ди Франческо: Подарихме два гола и си платихме за това

Треньорът на Рома Еузебио ди Франческо заяви, че футболистите му е трябвало да вкарат повече голове, въпреки успеха на „вълците“ срещу Ливърпул с 4:2 в реванша между двата тима в Шампионската лига. В крайна сметка само един гол не им достигна, за да вкарат мача в продължения и да сътворят един от най-великите обрати в лигата.

„Изпитвам гняв и съжаление, защото вярвах, че може да сме на финал. Загубихме много време, трябваше да вкараме повече голове, имахме възможности за това.


За Рома обаче този опит е важен.

Колкото и да съм разочарован, не мога да не похваля футболистите си, защото изиграха едно почти идеално второ полувреме. Благодаря на момчетата, защото те направиха нещо невероятно. Искам да ви уверя, че е много трудно и коства много усилия да се върнеш в мача, по начина, който го направихме ние, особено след като им подарихме два гола“, анализира треньорът на Рома.

„Все пак направихме почти перфектен мач. Точно този сблъсък трябва да ни увери, че можем да се представяме равностойно на такова ниво в Шампионската лига и да продължим в същия дух. Наистина съм повече от доволен от израстването ни в психологически план и че никога не се предаваме, но има още дълъг път пред нас. Само можем да ставаме по-добри“, каза още Ди Франческо.

„Сега за нас остава да се фокусираме върху това да си осигурим участие в Шампионската лига и през новия сезон. Можем да постигнем повече, убеден съм в това.

Разбира се, ако реферът беше отсъдил дузпа и червен картон, това можеше да ни е от полза. Но и ние сами допуснахме грешки и си платихме за тях”, допълни треньорът на Рома.

Ощр от категория Шампионска лига