Намери ни
To Top

Само един гол не достигна на Рома да сътвори ново чудо в Шампионската лига

Отборът на Ливърпул се класира за финала на Шампионската лига за първи път от 2007-ма година насам, след като загуби гостуването си на Рома с 2:4, но отстрани съперника си с общ резултат 7:6 във втория полуфинал от надпреварата.

Мърсисайдци имаха сериозна преднина в двубоя след победата с 5:2 на „Анфийлд“ преди седмица, а мачът на „Олимпико“ започна отлично за тях, след като още в 9-та минута Садио Мане откри резултата след добра асистенция на Роберто Фирмино. Домакините отговориха бързо и изравниха в 15-та минута, когато Джеймс Милнър си отбеляза автогол. Десет минути по-късно „червените“ отново излязоха напред след попадение с глава на Жоржиньо Вайналдум, но „вълците“ не се предадоха и в 52-та минута Един Джеко изравни след грешка на Лорис Кариус.


В следващите минути реферът Дамир Скомина на два пъти подмина основателни претенции на римляните за дузпа, които стигнаха до нов гол едва в 86-та минута чрез Раджа Наинголан. Италианският тим се хвърли в атака и в 93-та минута получи спорна дузпа за игра с ръка на Рагнар Клаван. Наинголан реализира наказателния удар, но веднага след подновяването на играта съдията свири последния съдийски сигнал и сложи край на надеждите на Рома.

По този начин Ливърпул ще се изправи срещу Реал Мадрид на Олимпийски стадион в Киев на 26 май във финала на най-престижния европейски клубен турнир.

Ощр от категория Футбол