Намери ни
To Top

Реал Мадрид е първият финалист в Шампионската лига

Реал Мадрид стана първият финалист в Шампионската лига, след като носителят на трофея в последните две издания елиминира драматично Байерн Мюнхен на полуфиналите. В изключителен сблъсък на „Сантяго Бернабеу“ Кралския клуб стигна до равенство 2:2 и така с общ резултат 4:3 от двата мача ще играе на финала в турнира за трета поредна година.

От своя страна играчите на Байерн определено могат да съжаляват доста, тъй като днес изиграха страхотен мач и бяха много близо до това да детронират белите от европейския връх.

Срещата започна по мечтания начин за баварците, които откриха резултата още в 3-ата минута чрез Джошуа Кимих.


Интересното е, че младият бранител се разписа и в първия мач на „Алианц Арена“.

Въпреки добрата игра на гостите в началото, в 11-ата минута Реал успя изравни. Марсело получи пас на левия фланг, преодоля Алаба и центрира в наказателното поле, където Бензема с глава се разписа за 1:1. До края на полувреме двата тима продължиха на много високи обороти, но гостите определено създадоха повече ситуации пред Кейлор Навас. Все пак полувремето завърши при този резултат.

При подновяването на играта за втората част домакините получиха огромен подарък от стража на Байерн Свен Улрайх, който направи непростима грешка и позволи на Бензема да изведе Кралския клуб напред с втория си гол в мача. Въпреки негативния развой играчите на Юп Хайнкес не се предадоха и продължиха да се борят в търсене на обрат. Това даде резултат в 63-ата минута, при която Хамес Родригес наказа бившия си клуб, изравнявайки за 2:2, с което немският тим се доближи само на гол от класиране за финала.

До края на срещата обаче баварците така и не успяха да пробият за трети път изигралият страхотен мач днес Кейлор Навас, който със своите решаващи намеси запази резултата непроменен и така белите ще имат възможността да се борят за 13-а титла на Европа. Във финала те ще срещнат победителя от сблъсъка между Рома и Ливърпул.

Ощр от категория Футбол