Намери ни
To Top

Салах не вкара на „Анфийлд“ за първи път през 2018-а

Ливърпул завърши наравно 0:0 у дома срещу застрашения от изпадане Стоук Сити, а Мохамед Салах не се разписа на „Анфилд“ за първи път през тази година. Египтянинът, който вкара в 14 от последните 16 мача на своя клуб, пропусна златен шанс в началото на срещата, а след това прекара целия мач, без да успее да се измъкне от персоналния си пазач Ерик Пийтърс, който неутрализира „Играча на сезона“ във Висшата лига. Холандецът имаше и късмет, тъй като спря с ръка центриране на Вайналдум в заключителните минути на двубоя, но реферът Андре Маринър не отсъди дузпа.

За гостите тази точка може да е безсмислена, тъй като е малко вероятно тя да се окаже достатъчна за спасението.


Сега Стоук Сити, които са 12 поредни мача без победа, трябва да се надяват в последните 2 кръга да ударят Кристъл Палас и Суонзи, но ще се нуждаят и от услуги на други отбори. Няма да помогне и удивителната статистика на техния мениджър, който все още няма загуба на „Анфилд“ – 2 победи и 3 равенства. Иначе Ливърпул бе по-добрият отбор и заслужаваше успеха, а гол на Дани Ингс бе спорно отменен заради засада.

По този начин Стоук е на път да сложи край на 10-годишното си присъствие във Висшата лига, а най-важното за Ливърпул тепърва предстои – визита на Рома в сряда в реванш от полуфиналите в Шампионската лига.

Ощр от категория Футбол