Намери ни
To Top

Иниеста напуска Барса след 22 години

Андрес Иниеста официално обяви, че си тръгва от “Камп Ноу”. Капитанът на Барселона, който през май навършва 34 години, даде пресконференция по-рано днес.

“Това е последният ми сезон в Барселона”, каза фамозният халф със сълзи на очи.

Героят на Испания си тръгва от Барселона след 22 години в клуба.


До този момент Иниеста има 31 трофея с екипа на каталунците, а в неделя може да прибави още една шампионска титла.

„Искам да благодаря на клуба и на Ла Масиа, защото ми дадоха всичко на мен и моето семейство. Благодаря на съотборниците ми, на всички, които винаги са ми помагали. Преди 22 години дойдох тук с една кола. 22 години по-късно стоя тук с най-прекрасния човек, който срещнах в живота си – моята съпруга“, сподели опитният футболист.

„Имах възможността да изживея вълшебни моменти. Най-специален остава мигът, в който дебютирах за Барса – срещу Брюж. След това мечтите ми се превърнаха в реалност. Единствената ми цел беше да триумфирам с Барса и успях“, призна Андрес Иниеста.

„Проведох много разговори с президента, с треньора, с хора от управата на клуба. Нямаше нужда да ми казват, че искат да остана, защото беше на лице тяхното желание. Но аз винаги съм се опитвал да бъда предан и честен с клуба. Процесът по взимането на това решение бе дълъг. Имаше месец, имаше дни, в които постоянно си задавах различни въпроси. Нормално е да се сбогувам с Барселона, но решението не е лесно. Клубът ми гласува доверие, а аз искам да бъда полезен за отбора и да давам най-доброто, на което съм способен. Няма да бъда щастлив, ако продължа в Барселона“, продължи Иниеста.

„Винаги съм казвал, че няма да отида да играя за отбор, в който е възможно да се изправя срещу Барселона. Говорят се много неща. Всички сценарии могат да бъдат само извън Европа. В края на сезона ще знаем името на новия ми отбор“, коментира още халфът.

Ощр от категория Футбол