Намери ни
To Top

Барселона и Юмтити сближават позициите си

Има голям шанс Барселона все пак да успее да убеди Самюел Юмтити да остане в клуба, твърди Sport. През март играчът и неговите мениджъри отхвърлиха офертата на клуба за нов контракт, което внесе смут на “Камп Ноу”. През изминалите седмици обаче хора от ръководството са провели няколко телефонни разговора с другата страна, а преди няколко дни дори е имало среща. На нея представителите на Барса и агентите на френския защитник са започнали да сближават позициите си, което вдъхва увереност сред каталунците.


Проблемът на “лос блаугранас” е, че в договора на Юмтити има откупна клауза в размер на 60 млн. евро, което е привлякло вниманието на Манчестър Юнайтед. Ето защо клубът настоява за преподписване, за да може и клаузата да бъде увеличена значително. През март обаче самият футболист поискал прекалено висока заплата, според вижданията на испанците, което се оказа проблем.

Затова и в последно време скаутското звено на бъдещия шампион на Примера дивисион насочи вниманието си към други централни бранители, като сред тях засега се откроява Клеман Ленгле от Севиля.

Сега “лос кулес” изчакват мениджърите на Юмтити да занижат още повече изискванията си.

Междувременно друг от французите на „Камп Ноу“ – Люка Дин, все по-усилено е спряган за трансфер в Ювентус.

Ощр от категория Футбол