Намери ни
To Top

Реал излъга Байерн на „Алианц Арена“ и е на крачка от нов финал в ШЛ

Реал Мадрид постигна изключително ценна победа с 2:1 при гостуването си на Байерн Мюнхен в първия полуфинален сблъсък помежду им в Шампионската лига. По този начин Кралския клуб направи огромна крачка към това да се класира за трета поредна година за финала в турнира.

Въпреки че през почти целия двубой Байерн бе по-активният тим на „Алианц Арена“, играчите на Юп Хайнкес направиха твърде много пропуски пред Кейлор Навас и в крайна сметка бяха наказани от своя съперник, който показа изключителна ефективност пред гола.

Джошуа Кимих даде преднина на баварците в 28-ата минута, след като получи отличен извеждаш пас от Хамес Родригес.


Бранителят напредна в половината на Реал и опита да центрира в наказателното поле, но вместо това изпрати топката към вратата, с което изненада Навас и тя влетя в мрежата. В следващите минути домакините продължиха да доминират, но пропуски на Рибери ги лишиха от втори гол.

Така, вместо да водят с комфортен аванс на почивката, в 44-ата минута Байерн получи гол при една от редките възможности на Реал. Даниел Карвахал центрира отдясно, топката размина няколко играчи на двата тима и накрая попадна в Марсело, който без подготовка разстреля Свен Улрайх за 1:1. Така завърши и първата част.

Малко след подновяването на играта испанският тим изненадващо стигна до пълен обрат. В негов автор се превърна резервата Марко Асенсио, който бе изведен на чиста позиция от Лукас Васкес. Сериозна роля за гола носи и бранителят на Байерн Рафиня, който допусна сериозна грешка при изнасянето на топката.

До края на мача Байерн се впусна в непрестанни атаки в търсене поне на изравнителен гол, но липсата на късмет и отличните изяви на Кейлор Навас ги лишиха от това. В крайна сметка срещата завърши с победа за Реал, който се доближи изключително близо до пореден финал в най-комерсиалния клубен турнир.

Реваншът е след седмица на „Сантяго Бернабеу“.

Ощр от категория Футбол