Намери ни
To Top

Ди Франческо: Ливърпул не е само Салах

Треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо очаква доста труден сблъсък срещу Ливърпул от 1/2-финала в Шампионската лига. Наставникът предупреди, че в състава на съперника има много добри играчи и не може цялото внимание да бъде съсредоточено върху звездата Мохамед Салах.

„Не може да се фокусираме само върху един играч. Ливърпул не е само Салах.


Атакуващото трио е много опасно и комбинира отлично помежду си, което не е маловажно. Не се готвим за този мач, мислейки само за един играч. Разбира се, знаем, че трябва да спрем най-силния футболист на съперника, но не само него. Дали бих се радвал да работя с играч като Салах? Щастлив съм, че мога да работя с млади футболисти като Юндер, който има невероятен потенциал. Не съм се замислял за Салах“, заяви Ди Франческо.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се изказа ласкаво за италианския специалист и дори каза, че вижда доста прилики между тях двамата.

„Клоп бе много мил на пресконференцията, с шегите за очилата и брадата. Харесва ми неговата футболна философия, която демонстрира тук и в Борусия (Дортмунд). Щастлив съм и в същото време съм притеснен, че се изправям срещу него. На съседната скамейка ще седи треньор, който е много привързан към своите идеи. Ще имам много работа за вършене, но съм щастлив, че сме на 1/2-финал и мечтаем да продължим напред“, допълни италианският наставник.

Той бе попитан и за вероятността един ден да пробва късмета си в Англия.

„Аз съм професионалист и в момента мисля само за Рома. Един ден… никога не казвай никога. За всеки треньор е вълнуващо да излезе на някой стадион в Англия. Клоп знае само „спагети“ на италиански, но пък аз знам само „хамбургер“ на английски, така че сме в еднакво положение“, каза още Ди Франческо.

Накрая той говори и за евентуалния трансфер на вратаря Алисон в посока Ливърпул, каквито спекулации има в последните седмици.

„Алисон е част от нашия отбор и то много важна част. Той е готов за предстоящото предизвикателство, както и всички останали играчи в моя състав“, завърши наставникът.

Ощр от категория Шампионска лига