Намери ни
To Top

Хорхе Мартин оглави класирането в Moto3

Хорхе Мартин с Honda спечели състезанието за Гран При на САЩ в клас Moto3, трети кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм. 20-годишният Мартин финишира за 39:12.869 минути и записа втората си победа за сезона и общо трета в кариерата си.

Втори на 1.


451 секунди завърши Енеа Бастианини (Италия) също с Honda, а трети – на 4.112 секунди се нареди Марко Бецеки (Италия) с КТМ.

В генералното класиране Мартин поведе с 55 точки, като измести от върха сънародника си Арон Канет с Honda, който финишира едва осми на пистата в „Остин“ и събра 48 точки. Трети е с Бецеки с 43 точки.

В клас Moto2 италианецът Франческо Баная с Kalex триумфира в Гран При на САЩ с време 39:30.016 минути. 21-годишният Баная, който от следващия сезон ще започне да кара в кралския клас, също записа втори успех за сезона и трети в кариерата си. Той изпревари с 2.464 секунди испанеца Алекс Маркес с Kalex, а трети на 3.704 секунди се нареди португалеца Мигел Оливейра с КТМ. Баная води в генералното класиране след първите три кръга от кампанията с 57 точки, следван от сънародника си Матиа Пазини с Kalex с 47 точки и от Алекс Маркес също с 47 точки.

Ощр от категория Моторни спортове