Намери ни
To Top

Лудогорец надви Ботев като гост в голов трилър

Лудогорец победи Ботев Пловдив с 4:2 като гост в мач от 31-ия кръг на Първа лига. Диого Кампос изведе своя тим напред още в четвъртата минута, а в 22-ата Вандерсон изравни. В 29-ата минута разградчани стигнаха до пълен обрат чрез попадение на Кешерю, но радостта им бе кратка. В 41-ата минута Милко Георгиев изравни с дебютно за „канарчетата“ попадение.


В 72-ата минута Игор Пластун отбеляза с глава за 2:3, а шест минути по-късно името си сред голмайсторите записа и Шверчок – 2:4.

Двубоят стартира с гол във вратата на българския шампион. В четвъртата минута Тодор Неделев центрира от фаул, топката се удари в крака на Георги Терзиев и отиде право в Кампос, който я копна над хвърлилия се вратар Хорхе Броун – 1:0.

В 18-ата минута Вирджил Мисиджан сложи кълбото на главата на Якуб Шверчок, който пропусна да отбележи от чиста позиция.

В 22-ата минута Вандерсон вкара за 1:1 с техничен удар с вътрешната част на ходилото в далечния ъгъл. В ролята на негов асистент бе Швершок.

Седем минути по-късно „орлите“ стигнаха до пълен обрат. Намиращият се в отлична форма Мисиджан проби по лявото крило и центрира към Клаудио Кешерю, който опъна мрежата майсторски с глава за 1:2. По този начин румънският голаджия записа 24-ия си гол от началото на шампионата, изпреварвайки с едно попадение Фернандо Каранга преди мача на ЦСКА-София с Берое.

Минути по-късно Шверчок пропусна да увеличи сериозно преднината на разградчани. Таранът пропусна под ъгъл сам срещу вратаря.

В 41-ата минута „канарчетата“ изравниха чрез Милко Георгиев. Преди топката да стигне до него обаче имаше нарушение срещу Натанаел, но главният съдия го подмина с лека ръка. Вина за попадението има и Георги Терзиев, който бе елементарно преодолян.

Втората част започна с опасност пред вратата на домакините. Лукас Саша центрира остро към Шверчок, който отправи силен удар с глава, но за късмет на „жълто-черните“ топката премина над напречната греда.

В 70-ата минута Кешерю изведе Шверчок сам срещу вратаря, но таранът пропусна отлична възможност. Полякът първо не успя да овладее добре, а после пропусна съотворилата му се възможност да шутира и по този начин равенството се запази.

В 72-ата минута Игор Пластун реализира с глава за 2:3, след центриране на Мисиджан от ъглов удар. Шест минути по-късно Шверчок сложи точка на спора. Джоди Лукоки намери прецизно своя съотборник, който засече отблизо за 2:4.

Набезите на българския шампион не спряха дотук. В следващите няколко минути Лудогорец притисна своя опонент и създаде две опасности, но Шверчок пропусна.

В 88-ата минута Светослав Дяков бе изгонен за получени два жълти картона, респективно червен, като вторият бе за бавене на игра.

Ощр от категория Футбол