Намери ни
To Top

Манчестър Юнайтед е първият финалист за ФА Къп

Манчестър Юнайтед се класира за финала в турнира за Купата на Англия след успех с 2:1 над Тотнъм. Двата тима изиграха интригуващ двубой на „Уембли“, като „червените дяволи“ стигнаха до успеха след обрат.

Деле Али даде преднина на „шпорите“ още в 11-ата минута, засичайки отлично центриране отдясно на Кристиан Ериксен. В 24-ата минута обаче Юнайтед възстанови равенството, след като Пол Погба отне топката от Дембеле и центрира в наказателното поле, където Алексис Санчес с глава матира Юго Лорис за 1:1.


Малко след изминаването на час игра тимът на Жозе Моуриньо стигна до пълния обрат. След многоходова атака по левия фланг топката попадна Андер Ерера, който с много прецизен удар вкара за 2:1 в полза на отбора от Олд Трафорд.

До края на мача „червените дяволи“ удържаха аванса си, с което се класираха за финала, като ще опитат да спечелят своя 13-и трофей в надпреварата – за последно Юнайтед триумфира в турнира през 2016. В спора за купата отборът от Манчестър ще се изправи срещу победителя от втория полуфинал между Челси и Саутхямптън.

Ощр от категория Футбол