Намери ни
To Top

Радостин Стойчев съди Модена

Радостин Стойчев ще заведе дело срещу вече бившия си клуб Модена. Поводът – унизителният начин, по който бе освободен от ръководството на отбора и президента Катя Педрини. Българският специалист, чиято кариера може да се определи като най-успешната на роден треньор на клубно ниво в историята, бе уволнен в резултат на невиждан досега ход. Той бе публично развенчан от волейболистите на Модена, като единствено разпределителят Чоно Пенчев не участва в „екзекуцията“ му.


Целият тим се събра в телевизионно студио, за да оформи искането си за освобождаване на Стойчев под давлението на двете си основни звезди – Ървин Нгапет (който вече подписа със Зенит Казан) и Бруно Резенде. Те обявиха открито, че не просто не харесват треньорските методи на българина, но не го смятат за добър човек, което прави съвместната им работа невъзможна. В резултат на това последва моментално съобщение от ръководството на Модена, което застана зад играчите и обяви, че освобождава от поста Радостин Стойчев.

Договорът на родния специалист бе за три сезона, което означава, че той трябва да получи неустойка за оставащите две години от него. Наставникът обаче ще търси правата си не само за въпросната сума, но и за начина, по който бе уволнен. Според пресата в Италия Стойчев ще заведе дело за накърнено достойнство и поради факта, че Педрини и останалата част от ръководството на Модена не са направили опит да спрат волейболистите от въпросното телевизионно участие. По този начин те индиректно са допринесли за така разигралия се публичен линч.

Ощр от категория Волейбол