Намери ни
To Top

Григор преодоля Гофен в два сета и очаква Надал или Тийм в полуфиналите

Григор Димитров изигра силен мач и се наложи над Давид Гофен в два сета 6-4, 7-6 (7-5) в среща от 1/4 финалите на Мастърса в Монте Карло. Първата ни ракета победи белгиеца за седми път в осем мача и постигна най-добрия си резултат в Княжеството.

Димитров спечели сравнително лесно първата част, а във втората сътвори подвиг, след като губеше с 1-5.

В първия сет Григор поведе с 5-3 с пробив в шестия гейм, Гофен успя да го върне и намали на 5-4, но Гришо отговори с рибрейк и спечели частта за 34 минути.


Във втория сет Гофен като на шега дръпна с 4-0 за броени минути, но Димитров за пореден път в Монте Карло показа характер и от 5-1 за съперника му съумя да върне и двата пробива. Голямата битка се разрази в 10-ия гейм, който продължи 12 минути. Българинът реализира петия си брейкбол, а Гофен пропиля три сетбола. Резултатът стана 5-5, след което и двамата тенисисти спечелиха подаванията си и съдбата на сета бе решена в тайбрек. Григор поведе с 6-4, след което оползотвори втория си сетбол и за първи път в кариерата си се класира за полуфиналите в Монте Карло. Негов следващ противник ще бъде победителят от мача между водача в схемата Рафаел Надал и Доминик Тийм.

По-късно днес Григор и Гофен трябва да играят заедно на двойки срещу третите поставени в схемата Оливер Марах и Мате Павич.

Ощр от категория Тенис