Намери ни
To Top

Наказаха защитник в Англия за шест години

Бивш защитник на Линкълн Сити Брадли Ууд беше лишен от състезателни права за шест години и глобен с 3275 лири от Футболната асоциация на Англия заради участие в схема за манипулиране на мачове.
26-годишният десен бранител е обвинен, че умишлено си е изкарал картони в две срещи от турнира за купата на страната през януари и февруари миналата година.

Ууд получи жълт картон в 90-ата минута за груб фаул при победата над Ипсуич с 1:0 в преиграването от третия кръг на надпреварата, а след това на осминафиналите той също беше декориран в жълто след спор със съдията в 70-ата минута при успеха с 1:0 над Бърнли.

От букмейкърски компании се оплакали, че седем души са заложили Ууд да получи жълт картон, като нито един от тях до този момент не е залагал на подобно нещо.


Печалбата на заложилите е около 10 хиляди лири, но цялата сума не е изплатена заради съмненията за манипулация.

Линкълн достигна сензационно до четвъртфиналите на турнира за Купата на Футболната асоциация през миналия сезон, но през лятото Ууд беше освободен от състава заради нарушаване на клубната дисциплина, след като беше заловен да шофира в нетрезво състояние.

Ощр от категория Футбол