Намери ни
To Top

Маскираният Ембийд вилня в Маями, Фили пак поведе

Джоел Ембийд дебютира в плейофите, а Филаделфия отново поведе в серията срещу Маями. Сиксърс победиха Хийт със 128:108 и имат преднина от 2-1 в първия кръг на Изток. Напълно очаквано, точно Ембийд бе в центъра на вниманието, като имаше проблеми с маската и предпазните очила, с които игра, но дори това не го затрудни прекомерно.

Ембийд вкара 23 точки за 30 минути игра и показа добри проценти – 2/7 за 2 точки, 3/4 за 3 точки и 10/15 от наказателната линия.


Статистиката му бе допълнена от 7 борби, 4 асистенции, 3 чадъра и 1 отнета топка, а в последната част реализира 7 поредни точки, с които подсигури победата на своите.

Фили изигра страхотна последна част, в която удържа домакините до само 14 точки, а от своя страна реализира 32. Бен Симънс бе близо до “трипъл-дабъл” с 19 точки, 12 борби и 7 асистенции, а Дарио Шарич и Марко Белинели реализираха по 21 точки за победата.

Горан Драгич се отличи с 23 за домакините, а Джъстис Уинслоу, който в един момент настъпи падналата маска на Ембийд, завърши с 19 и 10 борби.

Ощр от категория Баскетбол