Намери ни
To Top

Дунав още се мъчи да излезе от кризата

Днес в 19:30 часа Дунав посреща Локомотив (Пловдив) в двубой от група “Б” на Първа професионална лига. “Драконите” продължават да не могат да излязат кризата, в която се намират. Тимът спечели само 1 точка в последните си 7 мача в първенството и това се случи точно срещу “Смърфовете” на 1 април. Двата тима традиционно правят доста зрелищни сблъсъци, като спокойно можем да очакваме пореден интересен двубой.


В тази група всичко до голяма степен е решено. Локо е сигурен, че ще играе в плейофа за 7-10 място, докато русенци ще се борят за оцеляването си. “Смърфовете” обаче ще опитат да завършат на първата позиция и да изпреварят Септември, като в момента изостават с 2 точки, така че победата днес е доста важна.

Дунав има двама контузени и не може да ги използва в този мач. Това са Диян Димов и Виктор Сандес. Треньорът Малин Орачев най-вероятно ще стартира мача Луков на вратата и Патев, Ковачев, Милчев и Васев в защита. Дзитуни и Станоев ще са опорните полузащитници, а Ндайе и Карагерен ще стартират на крилата. Иса ще води атаката, а зад гърба подкрепа ще му оказва Шопов.

В същото време в състава на Локомотив ще отсъства контузения Асен Георгиев. В негово отсъствие единайсеторката ще е съставена от Пиргов на вратата и Муса, Булят, Везалов и Велковски в отбрана Умарбаев и Банович ще са дефанзивните полузащитници, а Марчев и Бакалов ще игарят на крилата. Аралица ще започне на върха на атаката, а зад гърба му ще действа Буна.

Първа професионална лига, група “Б”:

ДУНАВ: Луков, Патев, Ковачев, Милчев, Васев, Дзитуни, Станоев, Карагерен, Шопов, Ндайе, Иса

ЛОКО: Пиргов, Муса, Булят, Везалов, Велковски, Умарбаев, Банович, Марчев, Буна, Бакалов, Аралица

Стадион: Градски, Русе
Съдия: Ангел Баялцалиев
Начало: 19:30 часа

Ощр от категория Футбол