Намери ни
To Top

Официално: Футболист на Левски в идеалния отбор на Европа

Левскарите може да са горди. Футболист на клуба официално е в идеалния отбор на Европа. Това е огромно признание за родния гранд. Ето и кой играч на сините може да се похвали, че е ценен на най-високо ниво.


Халфът на Левски Радослав Цонев влезе в „златния отбор“ на европейското първенство до 19 години, което се проведе през месец юли в Унгария. Това стана ясно вчера, когато УЕФА публикува официален доклад от събитието. Радослав Цонев е един от 18-те избраници на централата.

Явно той е направил много добро впечатление с изявите си, след като България като цяло се провали на шампионата. Нашите не спечелиха точка, а освен това не вкараха нито един гол. Младите лъвове паднаха с 0:3 от бъдещия шампион Германия, а след това загубиха два пъти с по 0:1, съответно от Сърбия и Унгария.

УЕфА нареди Ради Цонев сред един от 7-те халфове в идеалния отбор. В тима са още двама вратари, шестима защитници и трима нападатели. Логично най-много представители в избрания от европейската футболна централа отбор има Германия – 6 играчи, финалистите от Португалия са петима, а сърбите – двама. Освен България по един представител имат юношеските отбори на Украйна, Унгария, Израел и Австрия.

Така Цонев се подрежда сред най-големите таланти на континента. Остава само Левски да се възползва и да развие по най-добър начин талантът на Ради, който е огромен, предвид мнението на УЕФА.

Ощр от категория Анализ