Намери ни
To Top

Верея взе точка от Ботев след частичен обрат в лудо второ полувреме

Верея стигна до частичен обрат и спря серията си от пет загуби, след като взе точка у дома от Ботев Пловдив, макар да изоставаше с 0:2 в мача от XXX кръг на Първа лига, приключил при резултат 2:2.

Единственото попадение през първото полувреме реализира голмайсторът на „канарчетата” Стивън Петков, който започна за първи път като титуляр през сезона и вече има 10 попадения на сметката си.

След паузата обаче двата тима се развихриха и спряха дъха на зрителите в Стара Загора, както и на тези пред телевизорите, като си вкараха три гола, а освен това завършиха срещата с по човек по-малко.

Иначе гостите диктуваха темпото до почивката, като още в шестата минута Дуде Ндонгала отправи първия хубав удар от границата на пеналта, но Богомил Цинцарски спаси.


В 14-ата пък Милен Танев опита своя шанс, но топката прелетя високо над вратата на Ботев и в крайна сметка Верея не отправи нито един точен изстрел през първите 45 минути.

Гостите взеха аванс в 40-ата минута, когато „златната им резерва” Стивън Петков откри с глава, засичайки прецизно центриране на Филип Филипов.

Така Ботев се оттегли на почивка с гол аванс, а почти веднага след нея Стивън Петков бе много близо до втория си гол в мача.

В 50-ата минута, след центриране на игралия силно бразилец Густаво, капитанът Радослав Терзиев отклони към Петков и той трябваше само да вкара с глава от едва метър разстояние, но вместо това нацели напречната греда.

Малко по-късно обаче именно Петков открадна една топка и Жоао Пауло овладя, след което удвои преднината на своите с красиво попадение от 20-ина метра.

Това се случи в 58-ата минута, ала в 60-ата Верея върна един гол, след като Венци Бенгюзов намери с центриране Пламен Тенев в пеналта и последният с глава намали резултата до 1:2.

Четири минути по-късно пък Денислав Станчев изравни с ювелирно изпълнение, пращайки топката от далечна дистанция в горния ъгъл на вратаря Даниел Кайзер, който успя само да отклони леко топката – 2:2.

След още четири минути обаче стражът на Ботев се намеси майсторски и спаси удар отблизо на резервата Валери Домовчийски.

В 75-ата минута появилият се от пейката Тодор Неделев изведе Стивън Петков, но вратарят на домакините излезе и улови, а след последвалата контраатака Йорданов изведе Георги Андонов и той успя да стреля, ала Кайзер също бе на своя пост и отрази с крак.

В 83-ата минута Неделев центрира добре от статично положение и Димитър Пиргов не успя с глава да насочи топката във вратата, така че тя премина встрани от целта.

В крайна сметка двата тима поделиха точките и Ботев остава на 10 пред Верея, заемайки петото място с 46 в своя актив.

Ощр от категория Футбол