Намери ни
To Top

Левски спря черната серия и пътя към титлата на ЦСКА в лудо дерби

Левски губеше с два гола от ЦСКА-София след 45 минути игра, но след много силно второ полувреме сините стигнаха до 2:2 в дербито на 30-ия кръг в Първа лига. Червените поведоха с гол от дузпа на Фернандо Каранга още в шестата минута, а само 180 секунди по-късно Енрике удвои.

До края на първата част футболистите на Стамен Белчев пропуснаха да направят преднината си по-внушителна.

След почивката обаче Левски тотално надигра своя противник и логично изравни след попадения на Иван Горанов (48) и Паулиньо (61).


Сините дори можеха да осъществят пълен обрат, но сериозен пропуск към края на срещата направи Габриел Обертан.

Двата отбора завършиха двубоя с по 10 човека след директни червени картони на Сержиу Буш и Жеферсон, показани от представилия се на добро ниво рефер Стефан Апостолов.

Срещата започна с опасна атака на сините, които имаха възможност да вкарат още в 50-ата секунда, когато Вутов бе оставен непокрит на малкия пеналт, но атаката правилно бе спряна поради засада. Така се стигна до 6-ата минута, в която ЦСКА-София вкара още при първото си по-сериозно положение. Каранга получи дълъг пас, Митрев излезе неразчетено и го фаулира в наказателното поле, за което съдията Стефан Апостолов правилно отсъди дузпа. Бразилският голмайстор на червените се нагърби с изпълнението и хладнокръвно реализира за 1:0.

Само 180 секунди по-късно ЦСКА-София нанесе втори удар. Енрике Рафаел получи пас отляво, влезе навътре преодолявайки Цветкович и Яблонски, след което шутира по земя в близкия ъгъл на Митрев. Топката се отби в дясната греда и влетя за втори път в мрежата на сините.

В следващите минути футболистите на Стамен Белчев имаха тотално надмощие, разиграваха добре топката и рядко я даваха на противника си. В 33-ата минута можеха да достигнат и до трети гол, но бомбен шут на Тиаго бе избит от Митрев в корнер.

Само пет минути по-късно Жеферсон изпълни тъч зад центъра на терена, с който изведе Фернандо Каранга сам срещу вратаря, но бразилецът шутира в аут.

Втората част започна с натиск на сините, който даде резултат в 48-ата минута. Тогава Цветкович центрира отлично към Иван Горанов, който вкара с глава за 2:1. След попадението Левски продължи да доминира и в 61-ата минута стигна до изравнителен гол. Серджиу Буш се пребори с Чорбаджийски, после финтира Бодуров и пусна великолепно към непокрития Паулиньо, който от 6-7 метра вкара за 2:2.

Само 120 секунди по-късно сините за малко не допуснаха гол от тъч. Атанасов хвърли към Каранга, който не сполучи при спирането на топката, но пък това се получи като пас към Енрике, който шутира от пет метра, но в аут.

В 81-ата минута Митрев допусна нова груба грешка и позволи на Каранга да прати топката в мрежата на Левски за трети път, но този път вратарят на сините извади късмет, че нападателят на червените бе в засада и попадението не бе зачетено.

Само 120 секунди по-късно двата отбора останаха с по 10 човека, след като Буш и Жеферсон получиха директни червени картони. Първо бразилецът изрита румънеца без топка, а нападателят на сините изблъска своя съперник.

В 87-ата минута Левски беше много близо до пълен обрат. След грешка в червената защита Цветкович намери непокрития Обертан, който стреля от 6-7 метра, но твърде неточно.

Ощр от категория Футбол