sportove.net

Любо Ганев показа на Бойко Борисов трофея на Мондиал 2018

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол и бивш национал Любо Ганев днес показа на премиера Бойко Борисов и на министрите от кабинета шампионската купа, която ще бъде връчена на победителя на предстоящото Световното първенство по волейбол за мъже.
България е домакин на шампионата, съвместно с Италия.

В следващите месеци купата ще обиколи редица български градове като част от представянето на надпреварата, която ще се проведе през септември.

“Благодарение на вас и вашето правителство тази купа вече е в България.


Радвам се, че точно тук е първата стъпка на купата, която в следващите няколко месеца ще обиколи много градове в страната. Надявам се и че за последно тя ще бъде в ръцете на някой от нашите волейболисти”, каза Любо Ганев, който е изпълнителен директор на организационния комитет на първенството.

За организацията на първенството осигурихме 10 милиона лева и затова разчитаме волейболистите да зарадват българите на най-голямото спортно събитие. Българите обичат волейбола, така че разчитаме много на вас, коментира премиерът. Той посочи,че подготовката на първенството е започнала с изграждането на много спортни зали в страната.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.