Намери ни
To Top

Григор Димитров започна с обрат в Монте Карло

Световният номер 5 Григор Димитров започна с труден успех участието си на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло, след като победи французина Пиер-Юг Ербер с 3-6, 6-2, 6-4 в мач от втория кръг на надпреварата.

Димитров бе далеч от най-добрата си форма срещу световния номер 82, но все пак показа достатъчно, за да стигне до обрат и да се класира за следващия кръг. В първия сет Григор допускаше много непредизвикани грешки и съперникът му го проби два пъти, за да поведе в резултата. Във втората част хасковлията се събра и започна да натиска подаването на Ербер, като в крайна сметка стигна до два пробива и вкара мача в решаващ сет.


В него двамата си размениха по един пробив, преди Димитров отново да пробие и да поведе с 4-3, след което не сбърка и затвори мача на собствен сервис след час и 49 минути игра.

В третия кръг на надпреварата българският тенисист ще се изправи срещу 15-ия поставен Алберт Рамос-Виньолас или германския ветеран Филип Колшрайбер. Двубоят на Димитров от третия кръг ще се играе в четвъртък.

Ощр от категория Тенис