sportove.net

Изненадващ домакински триумф на германския Мастърс

Макс Хоп сътвори истинска сензация, като спечели титлата на германския Мастърс по дартс от Европейския тур. В неделя представителят на домакините надигра драматично с 8:7 Майкъл Смит на финала в Саарбрюкен и завоюва първата си голяма титла в PDC (Професионалната дартс корпорация). Освен това той получи и чек на стойност 25 хил. паунда


.

PDC Darts

@OfficialPDC
The moment Max Hopp made history in Saarbrucken…

He becomes the first German to win a PDC ranking event, and in some style too!

1:04 PM – Apr 16, 2018
883
185 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

Още по-впечатляващ бе начинът, по който Хоп стигна до финала. Той първо трябваше да премине през квалификациите, за да се добере до основната схема на турнира. След това, подкрепян от над 3000 местни фенове, 48-ият в света елиминира някои доста сериозни имена. Първо на пътя му застана Зоран Лербахер, който бе пометен с 6:1 лега. На 1/16-финала той победи с 6:4 световния №2 Питър Райт, а след това на 1/8-финала преодоля Бенито ван де Пас със същия резултат. На 1/4-финала отново с 6:4 бе надигран Джо Кълън, а на 1/2-финала дойде най-сериозното препятствие в лицето на световния шампион Роб Крос, който обаче също не успя да спре похода на Хоп, който го победи със 7:6.

Финалът срещу англичанина Майкъл Смит бе много вълнуващ. Були бой тръгна силно и набързо поведе с 3:0, пробивайки във втория лег. След това всеки печелеше своето хвърляне до 6:4, когато Хоп също направи пробив за 6:5, а след това за пръв път мача стигна и до равенство 6:6. След това двамата си размениха по още един лег, за да дойде решаващият 15-ти лег, в който Хоп показа по-здрави нерви и с нов пробив стигна до победата с 8:7.
View image on Twitter
View image on Twitter

PDC Darts

@OfficialPDC
Happy Monday!

10:59 AM – Apr 16, 2018 · Hemel Hempstead, East
275
24 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

Междувременно турнирът бе доста разочароващ за повечето големи звезди, които отпаднаха доста рано. Световният №1 Майкъл ван Гервен бе елиминиран на 1/4-финал от Йън Уайт. Дарил Гърни приключи участието си на 1/8-финал, губейки с 5:6 от Мървин Кинг. Менсур Сульович също отпадна на 1/8-финал от Гъруин Прайс
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.