sportove.net

Славия може да си гарантира още днес баража за 7-ото място

Славия има шанс още днес да си гарантира класиране за баража за 7-10 място и битката за Лига Европа. Евентуален успех над Витоша (Бистрица) ще направи “белите” недостижими за третия в класирането в група “А” на втората осмица в Първа лига – Пирин. Към момента тимът от “Овча купел” има преднина от 8 точки пред “Орлетата”, които по-рано през деня приемат Черно море в Благоевград и се нуждаят от задължителна победа.

Макар да се изправят срещу аутсайдера Витоша (Бистрица), играчите на Славия няма как да се чувстват твърде уверени в успеха.


Последните две срещи между двата тима завършиха при равен резултат. “Бистришките тиги” се оказаха доста костелив орех и днес ще опитат отново да спрат “белите”.

Домакините днес нямат никакви кадрови проблеми. Треньорът Костадин Ангелов може да разчита на всичко най-добро. Очаква се той да заложи на Георгиев под рамката и Гьонов, Христозов, Ангелов и Гочев в защита. Старокин и Котев ще са двойката в средата на терена, а Христов и Садула ще действат по двете крила. Долапчиев ще води атаката, а зад гърба му ще го подкрепя Пеев.

В същото време в Славия ще липсват трима контузени. Това са Емил Мартинов, Сашо Александров и Милчо Ангелов. В тяхно отсъствие треньорът Златомир Загорчич ще пусне в игра Стергиакис на вратата и пред него в защита Костадин Велков, Христов, Стефан Велков и Буров. Карабельов и Велев ще са двойката опорни халфове, а пред тях ще действа Минчев. Иванов и Димитров ще вършеят по крилата, а Чунчуков ще бъде на върха на атаката.

Първа професионална лига, група “А”:

ВИТОША (БИСТРИЦА) – СЛАВИЯ

Вероятни състави:

ВИТОША: Георгиев, Гьонов, Христозов, Ангелов, Гочев, Старокин, Котев, Пеев, Садула, Христов, Долапчиев

СЛАВИЯ: Стергиакис, К. Велков, Христов, С. Велков, Буров, Велев, Карабельов, Иванов, Минчев, Димитров, Чунчуков

Стадион: “Витоша”, Бистрица
Съдия: Неделчо Гаджалов
Начало: 20:00 часа
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.