Намери ни
To Top

Кабрал пред раздяла с Левски

Пътищата на Жерсон Кабрал и Левски може да се разделят през лятото. Причината е, че холандецът не успява да спечели доверието на треньора Делио Роси. Фланговият нападател не само, че не може да се пребори за титулярно място, но в мача с Лудогорец дори не попадна в групата. При това Кабрал не бе контузен.


27-годишният футболист пристигна след началото на кампанията, като за последно бе носил екипа на Спарта (Ротердам). Той бе одобрен от Делио Роси. До момента Кабрал е записал 17 мача в Първа лига, като в тях не е успял да се разпише. Той започна в стартовата единайсеторка 6 пъти, като в нито един случай не остана до края на двубоя. За последно бе титуляр при равенството 1:1 срещу Етър на “Герена”, но бе заменен на почивката.

За Купата на България Кабрал е изиграл 3 срещи – не бе на терена единствено в първия полуфинал с ЦСКА-София. В тях той записа и единствения си гол с фланелката на “сините – при 2:0 с Дунав в Русе.

От Кабрал се очакваше много повече. Той е братовчед на бившата звезда на “сините” Гари Родригес, но така и не успя да се доближи до показаното от настоящото крило на турския гранд Галатасарай. Самият Жерсон също не е доволен от малкото игрово време, което получава и ще потърси промяна в кариерата си през следващата кампания.

“Тема спорт”

Ощр от категория Футбол